Kerst cake

  • 70 minutes
  • 12 porties
  • Makkelijk

Ingrediënten

  • Fresubin 2 kcal DRINK Vanille 300 ml
  • Boter 200 g
  • Suiker 200 g
  • Eieren 4
  • Meel 200 g
  • Bakpoeder 10 g
  • Sinaasappelsap 300 ml
  • Bloemsuiker 100 g
  • Paneermeel
  • Rode aalbessen
  • Glazuur/chocolade, gehakte pistachenoten of bloemsuiker

Bereiding

  1. Meng de boter en de suiker. Voeg de eieren één voor één toe.
  2. Meng de bloem en het bakpoeder en roer door het mengsel.
  3. Vet een springvorm (26 cm diameter) in en bestrooi met paneermeel.
  4. Giet het beslag in de springvorm en bak het 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  5. Verwijder na het bakken voorzichtig de zijkanten van de springvorm en snijd het bovenste deel van de taart af (ongeveer 1 cm). Sluit de springvorm weer.
  6. Meng het sinaasappelsap met de poedersuiker, voeg de Fresubin 2 kcal drink vanille toe, verwarm (niet koken) en giet over de nog warme cake. Als de vloeistof niet volledig is opgenomen, prik dan met een vork in de cake.
  7. Laat de taart afkoelen, verwijder voorzichtig de springvorm. Glaceer naar wens en garneer met gehakte pistachenoten, cacaopoeder, bloemsuiker of rode aalbessen.

Gebruikte producten

Toegevoegd aan je winkelmandje

Cote à l'os

Prijs: € 12,00
Aantal: 1