Prijs: € 12,00
Aantal: 1
Kerst cake
- 70 minutes
- 12 porties
- Makkelijk
Ingrediënten
- Fresubin 2 kcal DRINK Vanille 300 ml
- Boter 200 g
- Suiker 200 g
- Eieren 4
- Meel 200 g
- Bakpoeder 10 g
- Sinaasappelsap 300 ml
- Bloemsuiker 100 g
- Paneermeel
- Rode aalbessen
- Glazuur/chocolade, gehakte pistachenoten of bloemsuiker
Bereiding
- Meng de boter en de suiker. Voeg de eieren één voor één toe.
- Meng de bloem en het bakpoeder en roer door het mengsel.
- Vet een springvorm (26 cm diameter) in en bestrooi met paneermeel.
- Giet het beslag in de springvorm en bak het 40 tot 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 °C.
- Verwijder na het bakken voorzichtig de zijkanten van de springvorm en snijd het bovenste deel van de taart af (ongeveer 1 cm). Sluit de springvorm weer.
- Meng het sinaasappelsap met de poedersuiker, voeg de Fresubin 2 kcal drink vanille toe, verwarm (niet koken) en giet over de nog warme cake. Als de vloeistof niet volledig is opgenomen, prik dan met een vork in de cake.
- Laat de taart afkoelen, verwijder voorzichtig de springvorm. Glaceer naar wens en garneer met gehakte pistachenoten, cacaopoeder, bloemsuiker of rode aalbessen.